Fresh Thoughts  
Kennisdeling is kracht
Kennisdeling is kracht
Automatisering en het delen van data worden van steeds groter belang voor de AGF-keten. Steeds meer tendeert de markt naar gesloten ketens,  worden handelsbedrijven serviceproviders en gaat steeds meer relevante informatie verticaal door de ketens heen. Voor internationale retailers is het kennen van het product en de producent die het geteeld heeft van levensbelang geworden. Maar ook andersom: voor producenten is het noodzakelijk om steeds meer van de consument en zijn klanten te weten. Iedere zichzelf respecterende vers-keten is hierop gefocust.
Lees meer...
 
Agenda  
2-4 september
Van 2 tot 4 september zal in Hong Kong weer de Fruit Logistica Asia plaatsvinden. Meer informatie, klik hier. 
17-18 september Deutscher Obst & Gemüse Kongress
Op 17 en 18 september zal het jaarlijkse Deutscher Obst & Gemüse Kongress plaatsvinden. Meer informatie, klik hier. 
15-9 AGF Trendcafe
Op 15 september zal het AGF trendcafe plaatsvinden met deze keer de focus op SMAAK. 
 
FIC in het nieuws

Frug I Com is in verschillende media terug te vinden. Hier vindt u een greep uit de verschillende publicaties die zijn gedaan over/met medewerking van Frug I Com.

  1. eLab in beeld, Chain, nr. 3, mei 2014
  2. Big Data, Primeur, nr. 5-2014
  3. "Hoe digitaal ben jij", AGF Groothandelstalent, 1-2013
    Een publicatie over de technische ontwikkelingen voor de sector
  4. Fruchthandel Magazine, nr 8
  5. GLN uitrol voor Conference peren naar China
 

Download hier de GLN implementation Guide

 
Laatste nieuws  
Are you ready for Horticulture 4.0?
In the first week of December the global fresh produce industry and its information management- and ICT partners, will meet again in Rotterdam for the second EU Fresh Info Forum & Round Table. Already at the launch of the event in 2014, the fresh produce industry called its partners to prepare for the next edition; we are only just on our way to an information driven Horticulture 4.0.
IFPS board of directors thanks host Oddmund

The first week of June the Board of Directors of IFPS is meeting in Oslo. A special welcome for the host Oddmund Ostebo, as it is the last meeting of Oddmund. He is retiring at Frukt- og Grønnsakgrossistenes Servicekontor. 

The Board of Directors would like to thank Oddmund; not only for almost 10 years of being active for IFPS, but also for his vision for the need to found the association.

Vanaf juni alleen nog nieuwe emballagecodes in EDI berichten en GS1 Data Source
Vanaf 30 juni 2015 mogen alleen nieuwe emballagecodes in EDI berichten en GS1 Data Source worden gebruikt. Eerder dit jaar is een nieuwe versie van de codelijst al gepubliceerd. Ten opzichte van de oude versie is een aantal codes verwijderd en vervangen.
Eerste weekwinnaars Speed Docking zijn bekend
De eerste weekwinnaars van het NK Speed Docking 2015 zijn bekend. Sligro Amsterdam is met een verblijftijd van zo’n 30 minuten de weekwinnaar bij de groothandel en Hoogvliet in Alphen aan de Rijn bij de retailers met een verblijftijd van 20 minuten de eerste winnaar in 2015.

Speed Docking wordt georganiseerd door CAROZ en Connekt. Vanaf 16 maart zijn ruim 300 distributiecentra om de titel ‘Nederlands Kampioen Speed Docking’ aan het strijden.
GPC poster gelanceerd
Tijdens de Algemene Leden Vergadering van het GroentenFruit Huis is de Global 
Product Classification (GPC) poster van Frug I Com in samenwerking met GS1 gelanceerd. Op deze poster zijn 347 producten te vinden met daarbij de bijbehorende bricks en productnamen. 

Global Product Classification (GPC) is de nieuwe Internationale Productcodering voor AGF-producten gebaseerd op een bestaande GS1 standaard. GPC bewerkstelligt een eenduidige weergave van de bestelgroepen waarbinnen in dit geval AGF-producten vallen. Voor de AGF-sector is het een belangrijke aanvulling op bestaande GS1 standaards. GPC maakt verdere internationale standaardisatie van het handelsproces mogelijk.

De poster is vrij verkrijgbaar; stuurt u een e-mail naar steffens@frugicom.nl  
 
ICT nieuws radar

Altijd op de hoogte van het laatste ICT nieuws! 

 
De Frug I Com Radar

Op de Frug I Com Radar op Pinterest posten de Frug I Com Support Desk alles wat ze zien waarnemen in nieuwe ontwikkeling in ICT voor AGF en Food. Meld je aan voor de Pinterest ...

 
Frug I Com in beeld