ICT & Logistiek 2009  

Van 10 tm 13 november 2009 werd de beurs ICT & Logistiek gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht. ICT & Logistiek is, met ruim 120 exposanten, het meest complete vakevenement voor ICT-toepassingen en diensten in de logistieke keten.

Voor meer informatie kijkt u op www.ict-en-logistiek.nl.

 
Auto ID demo theater  

AIM (Association for Automatic Identification and Mobility) en GS1, de organisatie die in ons land onder meer de barcode beheert, verzorgden samen met Frug I Com, het platform AGF-keteninformatie, het Auto ID Demo Theater op ICT & Logistiek van 10 tot en met 13 november.

 

 
Koppeling tussen soft- en hardware  

In het theater werd de volledige keten van versproducten in beeld gebracht, van leverancier/teler en groothandel tot aan de retailer. Natuurlijk staat hierbij de koppeling tussen hard- en software centraal. En hoe zal er in de toekomst in de supermarkt gewinkeld worden? Per mobiele telefoon natuurlijk! In het Auto ID Demo Theater konden deelnemers zien hoe en met welke aanvullende technologieën dit gepaard gaat.

  
Real-time location system
Als primeur in Nederland vindt in het groothandel / distributie-segment een demonstratie plaats van een Real-Time Location System (RTLS), waarmee men voorwerpen continu kan volgen. In het Auto ID Theater maken RFID-sensoren het mogelijk om een pallet in het magazijn tot op de centimeter nauwkeurig te volgen.

 
Nieuwe technologiën  

Prof. Adrie Beulens, Hoogleraar  Wageningen Universiteit, over het Versketen Theater: “In het theater op Fresh Rotterdam werd op een unieke wijze gedemonstreerd hoe nieuwe technologieën toegepast kunnen worden in de Versketen van Morgen. Ontwikkelingen van technologie en het gebruik daarvan voor de sturing van bedrijfsprocessen werden integraal getoond aan de bezoekers. Daarbij werd ook aandacht besteed aan de noodzaak van de  toepassing van internationale standaarden voor EDI-berichten, coderingen, labels en etiketten."

 
Quality Controlled Logistics  

Prof. Adrie Beulens: "Heel bijzonder is de manier waarop Quality Controlled Logistics inzichtelijk gemaakt  werd aan bezoekers. De invloed van logistieke processen en omstandigheden op het kwaliteitsverloop wordt gemeten en berekend,  verzonden en opgeslagen. Deze informatie wordt daarna gebruikt  voor de sturing van opvolgende bedrijfsprocessen. Daarmee wordt duidelijk gemaakt dat de technologieën praktisch bruikbaar zijn in de Versketens van morgen."