Unieke demonstratie Versketen van Morgen


Prof. Adrie Beulens, Hoogleraar  Wageningen Universiteit, over het Versketen Theater: “In het theater op Fresh Rotterdam werd op een unieke wijze gedemonstreerd hoe nieuwe technologieën toegepast kunnen worden in de Versketen van Morgen. Ontwikkelingen van technologie en het gebruik daarvan voor de sturing van bedrijfsprocessen werden integraal getoond aan de bezoekers. Daarbij werd ook aandacht besteed aan de noodzaak van de toepassing van Internationale standaarden voor EDI-berichten, coderingen, labels en etiketten".
 

 
Druk bezocht congres  

Tijdens het congres konden de 130 deelnemers kennis nemen van SLIMme ontwikkelingen in zowel de nationale- als internationale AGF- keten als het gaat om te komen tot een betere keteninformatie-voorziening. Minder kosten, minder fouten, snellere keten en minder out-of-stock waren de issues die aan de orde kwamen. Dit zijn stuk voor stuk verbeteringen die alleen mogelijk zijn door samen te werken op de digitale snelweg van kas tot kassa. Key Note speaker H. Mauer, voorzitter van de International Fresh Produce Standard uit New Zealand, gaf aan dat de Nederlandse expertise op het gebied van groententeelt veel invloed heeft op de tuinbouwsector in Nieuw-Zeeland. AGF.nl sprak met Maurer, lees hier het complete interview.

De heer H. Maurer boeide de 130 congresdeelnemers met zijn presentatie over IFPS en de groenten- en fruitsector in Nieuw-Zeeland
 
Veel aandacht voor nieuwste technologieën  

  

In de verswinkel van morgen maakten de bezoekers kennis met de ontwikkelingen die de winkel, door de inzet van nieuwe technologiën, mee maakt.
 

 

 
Veel bezoekers in praktijktheaters

In de versketen van morgen konden de bezoekers zien welke nieuwe technische ontwikkelingen er zijn op het gebeid van bewerken, verpakken, etiketteren, produceren etc. in een kleine productielocatie. Het logistiek centrum demonstreerde wat er gebeurt op het gebied van warehousemanagement, scanning, sensoring, transportverpakkingen.
 

Carl Vermelis, van AIM Nederland, neemt de bezoekers mee op zijn Tour door de Versketen van morgen.
 
 
Praktische technologie in Versketen van Morgen  


Prof. Adrie Beulens, Hoogleraar  Wageningen Universiteit, over het Versketen Theater: “Heel bijzonder is de manier waarop Quality Controlled Logistics inzichtelijk gemaakt werd aan bezoekers. De invloed van logistieke processen en omstandigheden op het kwaliteitsverloop wordt gemeten en berekend, verzonden en opgeslagen. Deze informatie wordt daarna gebruikt voor de sturing van opvolgende bedrijfsprocessen. Daarmee wordt duidelijk gemaakt dat de technologieën praktisch bruikbaar zijn in de Versketens van morgen".

 
Fresh Digi Plaza  

Natuurlijk ontbrak het Fresh Digi Plaza niet op de Fresh 2009. 

Ontmoetingspunt om kennis uit te wisselen met collega's uit de sector.

 
Volop aandacht voor noviteiten op gebied van verpakkingen  

Nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verpakkingen mogen in de verswinkel van morgen niet ontbreken.